Egyre jobban zárkóznak a fiatalok- jobb esetben szilikonos, hang nélküki- hadsetjükbe. Az erkölcsszakértőktől, és a garázdáktól félve. Ám a kütyügenerációk nevelési gondjai az illemszabályok nem tudásával párosul...

"Anya szegény, te majd..." "ne foglalkozz vele kicsim" "légy gazdag és szabad" a szétment család nehéz nevelése, anya fájdalmával.

Régen a "kérem adja át ülőhelyét a rászorulóknak!" alapértelmezett volt ma már nem az. Ma a fiatalok leülnek az idősek, rászorulók sokszor állnak.

A másik gond a még jellegzetesebb antiszociálitás (a fenti az önzöség és beképzeltség gyermeke). "Adj helyet magad mellett"

A buszban ajtó után megáll idős néni vagy életerős némileg bunkó férfi és 15-20 embert összepréselődik az ajtónál. Senki sem "hülye" ők nem szólnak hiper flegmatikusok, a préselő kolerikus "a Nekem szóltál?" enyhe felsőbbrendűség tudattal. Nyilván erre nem léphetünk mit de a matrica, a kérés hogy átmehessünk általában meghalgatásra talál. (Ha a torlasztó szinte pszichopata, ne erőltesssük)!